Dienst zondag 18 september 9.30 uur
Kosteres : L. van Kapel
Avondmaalscollecte : Voedselbank de Rijglaars
Uitgangscollecte : Instandhouding predikantsplaats

We lezen Lucas 16: 1-17. Jezus vertelt over een falende manager.Zijn werkgever zegt hem zijn ontslag aan. Wat moet hij nu? De man redt zich uit zijncrisis. Dit doet hij door sympathie van debiteuren te verkrijgen. Hij vermindert namelijk hun schuld. Daar zijn de debiteuren natuurlijk blij mee en ze zullen op hun beurt de man willen helpen. Maar ook zijn werkgever prijst hem! Hoe zit dat? Wat is er in Jezus’ ogen prijzenswaardig aan deze man? Wat kunnenwij van hem leren als het gaat om onshachje? We vieren het Avondmaal zoals de vorige keer. De stoelen om de tafel staan op afstand van elkaar. De schaal met brood geven we aan elkaar door. De bekertjes met wijn of druivensap worden u aangeboden door de diaken van dienst die met het dienblad met bekertjes rondgaat.
Kerkdienstuitzendingen:
U bent welkom om de kerkdienst in de kerk mee te maken. Ook wordt de dienst uitgezonden in beeld en geluid via livestream en kerkomroep. Toegang, live en desgewenst ook later, verkrijgt u via www.hervormdegemeenteWaspik.nl.
Zingen geloofsbelijdenis en ‘amen’:
We vragen de deelnemers aan de dienst op zondag 18 september, in de kerk en thuis, na de zegen nog even in de kerk of voor het scherm of bij de kerkomroep te blijven, en dan te luisteren naar het zanggroepje dat onder leiding van organiste Corry Hakkert staande voor de dooptuin de geloofsbelijdenis en het ‘amen’ voorzingt. In de volgende weken kunt u dan op de kerkomroep of de livestream de geloofsbelijdenis desgewenst naluisteren. De dienst van 2 oktober beginnen we met het inoefenen van het zingen van de geloofsbelijdenis en het amen. Na de preek zullen we de geloofsbelijdenis zingen. En na de zegen zingen we het ‘amen’. Er zullen vanaf zondag 18 september teksten met melodiebalken uitgereikt worden in de kerk zodat u de teksten en melodieën voor u heeft bij het luisteren op 18 september en het zingen op 2 oktober. Nadat we in deze - en wellicht in nog enkele volgende diensten - kennis gemaakt hebben met deze liturgische vormen, zullen we verderop in het jaar, op een gemeenteavond op 21 november de ervaringen hiermee evalueren.
Vragen(v)uurtje:
Om alvast te noteren: op woensdag 5 oktober is er het eerste vragen(v)uurtje van het nieuwe seizoen. Leden van de parochie en de hervormde gemeente – en andere belangstellenden zijn ook welkom – ontmoeten elkaar en maken kennis met elkaars geloofstradities. Deze keer doen we dat naar aanleiding van de zogenoemde 95 stellingen van Luther die hij in 1517 publiek maakte in Wittenberg en die gelden als begin van de Reformatie. Wat is van Luthers 95 stellingen de historische betekenis, en hoe zijn ze voor de kerk vandaag relevant? U bent hartelijk welkom in De Oude Pastorie naast de Sint Bartholomeus-kerk. We beginnen om 19.30 uur en sluiten de bijeenkomst om 21.00 uur.
Bijbelgesprekskring:
De Bijbelgesprekskring komt voor de eerste keer in het nieuwe seizoen bij elkaar op 19 oktober, om 14.00 uur in De Schakel. We lezen en bespreken het Bijbelboek Openbaring.
Mannen opgelet: mannenavond (kampvuuravond):
Met als motto, “Geef een man een vuurtje en wat te drinken en hij weet wat de bedoeling is” worden er op verschillende locaties in het land kampvuuravonden georganiseerd. Deze keer wordt een avond georganiseerd op vrijdag 30 september. Alle mannen van 16 tot 99 jaar zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom aan de Rechtvaart 27 te Kaatsheuvel. Hans Molenaar zal kort spreken over het thema: “oog voor je naaste, hier en daar!”.
Als je andere mannen in je omgeving kent die het ook leuk zouden vinden, kun je die gerust uitnodigen.
We vragen voor deze avond een bijdrage van tenminste € 10,- p.p.. De opbrengst van de avond is bestemd voor “Sprang bouwt aan verandering” waarbij 33 jongeren uit de regio in 2023 een kleuterschool gaan bouwen in Oeganda. Tijdens de avond zal de jeugd hier meer over vertellen. Voor een lekkere hap en een drankje wordt gezorgd.
Laat even weten of je ook komt. Je kunt je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de app aan Marijn van Zelst (06-38253542). Bij voorkeur uiterlijk maandag 26 september aanmelden i.v.m. catering.
Op zaterdag 24 september wordt er oud papier opgehaald. De lopers zijn H.J. van Kapel, W. Verhagen, K. Verhagen en H.J. de Rooij.
Zondag 18 september kindernevendienst
Woensdag 21 september PGML-vergadering in De Ark in ’s Gravenmoer