Dienst zondag 23 mei 9.30 uur Eerste Pinksterdag
Voorganger : Ds. H.J. van Kapel
Koster : J. Vuijk
Uitgangscollecte : Pinksterzendingscollecte GZB

We vieren het Pinksterfeest, de uitstorting van de Heilige Geest. Daarover lezen we in Handelingen 2 en ook in Johannes 14 waar Jezus Hem in de verzen 15-17 de andere Trooster, en de Geest der waarheid noemt. De leerlingen kennen de Geest omdat Hij tot in eeuwigheid bij hen blijft en in hen zal zijn. Een prachtige belofte die Jezus zeer na aan het hart ligt. Wie van ons mensen kan bevatten wat ons daarmee overkomt? We wensen elkaar, in de kerk en thuis een gezegende dienst.
Bijbeluitreiking:
Ook dit jaar zijn er in de gemeente kinderen die de overgang maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een hele stap een nieuwe wereld in, die je vaak samen met enkele klasgenoten van de basisschool zet, en soms alleen. Als gemeente leven we mee met onze tieners. Op Eerste Pinksterdag zijn ze in de dienst en ontvangen ze een jongerenbijbel. Ze nemen afscheid van de kindernevendienst. We nodigen hen uit om te komen meedoen op catechisatie. Follow Me, zegt Jezus, dat is: Volg Mij. Hij nodigt ons allemaal uit, en daarom zijn we ook allemaal welkom om uit de Bijbel mee te horen wat Hij zegt en om met elkaar de weg te zoeken en gaan waarop Hij ons leidt. Zondag zullen we zo rond Renske, Dirk en Jurre samenzijn. We wensen hen in het bijzonder een fijne dienst. Kinderen die niet in de dienst zijn krijgen op een ander moment bij hen thuis een Bijbel.
Livestream archief:
We attenderen u nogmaals op de mogelijkheid om de livestreamuitzendingen van de kerkdiensten terug te kijken via archief. Maakt u gerust gebruik van deze mogelijkheid. Als op u de website in de menubalk ‘kerknieuws’ aanklikt en in de kolom die dan verschijnt ‘livestream’, komt u in het archief en kunt u daar een dienst kiezen.
Aanmelden diensten:
U kunt zich aanmelden voor de kerkdiensten en avondgebeden bij ouderling Esther Wijnberg, 06 51 268 203 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ingevolge de procedure is er plaats voor 30 personen. Mocht u zich hebben aangemeld maar niet kunnen deelnemen dan laat Esther u dat uiterlijk op de voorafgaande dag weten. U kunt de dienst thuis meeluisteren via de website www.hervormdegemeentewaspik.nl, klik op button ‘Beluister de kerkomroep’. Ook kunt u via livestream de dienst meebeleven. Op de website volgt u dan de link naar de uitzending.
Kindernevendienst:
Op de website www.hervormdegemeentewaspik.nl kan je elke zondag een vertelling en een werkje vinden. Kijk bij wekelijkse berichten. Veel plezier!
A.s. vrijdag ondergaat E. Wijnberg (Geer 25 Dongen) de tweede behandeling van haar rugklachten. De eerste is inmiddels geweest en is goed aangeslagen. Met Esther zijn we blij met de goede moed die deze ervaring geeft.
Afsluiting catechisatieseizoen:
De afsluiting van de catechisatie willen we houden in De Schakel op vrijdag 21 mei van 18.00- 20.00 uur. De afsluiting van het seizoen van de Leercirkel houden we hierna vanaf 20.00 uur. Hartelijk welkom!
Succes:
De schoolexamens zijn begonnen. We wensen de eindexamenkandidaten goede moed.
Livestreaminstructie:
Een aantal mensen heeft zich aangemeld om te helpen bij het verzorgen van de livestreamuitzendingen van de kerkdiensten. Fijn dat het camerateam meerdere leden gaat tellen. Een instructiebijeenkomst in de kerk wordt belegd op Dinsdag 25 mei om 19.30 uur. We danken de nieuwe leden hartelijk dank voor hun medewerking.
Zaterdag 29 mei kunt u het oud papier weer aan de straat zetten. De lopers zijn deze keer A. Pruijsen, S. Masli, P. Pruijsen (Poolsestraat) en E. Craaijo.
Vrijdag 21 mei 18.00 uur afsluiting catechisatie in De Schakel
Vrijdag 21 mei 20.00 uur afsluiting Leercirkel in De Schakel