Dienst vrijdag 2 april 19.30 uur Goede Vrijdag
Voorganger : Ds. G. de Boer uit Rhenen, viering  H.A.
Organiste : M. van den Broek
Koster : P. Wijnberg
Avondmaalscollecte : Hydapark in Doorn
   
Dienst zondag 4 april 9.30 uur Eerste Paasdag
Voorganger : Ds. W.P. van der Aa uit Waalwijk
Organiste : C. Hakkert
Kosteres : L. van Kapel
Uitgangscollecte : Paascollecte
   
Dienst woensdag 7 april 19.00 uur Muzikaal avondgebed
   
Dienst zondag 11 april 9.30 uur 
Voorganger : Ds. J. Alma uit Nieuwegein
Organiste : C. Hakkert
Koster : S. Spuijbroek
Uitgangscollecte : Onderhouds- en restauratiefonds

 

Bij de diensten:
Een hartelijk welkom aan onze gastvoorgangers ds. Boer, ds. Van der Aa en ds. Alma. Het Heilig Avondmaal vieren we zoals voorgaande keren staande in een kring om de tafel, nadat ieder zelf een bekertje wijn en stukje brood van de tafel heeft genomen. De koster nodigt u naar voren. Wij wensen elkaar een goede voorbereiding en gezegend Paasfeest. Ik ben deze dagen in de kerkdiensten in Buurmalsen.
Aanmelden diensten:
U kunt zich aanmelden voor de kerkdiensten en avondgebeden bij ouderling Esther Wijnberg, 06 51 268 203 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ingevolge de procedure is er plaats voor 30 personen. Mocht u zich hebben aangemeld maar niet kunnen deelnemen dan laat Esther u dat uiterlijk op de voorafgaande dag weten. U kunt de dienst thuis meeluisteren via de website www.hervormdegemeentewaspik.nl, klik op button ‘Beluister de kerkomroep’. Ook kunt u via livestream de dienst meebeleven. Op de website volgt u dan de link naar de uitzending.
Livestream:
Het probleem met de geluidskwaliteit bij de livestream is gelukkig opgelost. Als u nu de livestream volgt is het aangenaam luisteren.
Collecten:
Wij vragen u om uw collecte gave per bank NL63RABO 0156531992 over te maken of contant in een enveloppe af te geven bij één van de ambtsdragers. De KRM zorgt voor een correcte verdeling. Alvast onze dank.
Kindernevendienst:
Op de website www.hervormdegemeentewaspik.nl  kan je elke zondag een vertelling en een werkje vinden. Kijk bij wekelijkse berichten. Veel plezier!
Muzikaal Avondgebed:
Woensdag 7 April is er weer een uitzending van ons muzikaal avondgebed, heeft u nog een mooi lied of wilt u een lied aanbieden aan iemand, geef het even door, we verzamelen de verzoekjes en proberen er weer een mooi programma van te maken. Graag voor zaterdag 3 April dan hebben we de tijd om het in elkaar te zetten, zodat het wat afwisselend is. Mailen kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 0416- 282257. Kunnen wij weer aan het werk. Groet van Corry en mij, Marry Molenaar-Bongaards  
Pastoraat:
Dhr. A. Heijblom (Zorgcentrum De Hazelaar, Tilburg) is ernstig ziek. U kunt een bericht van meeleven inzenden op adres van zijn zus Rina van Gils, Danielsweg 7, 5107 NV Dongen. Mw. E. Wijnberg (Geer 25, 5104 HE Dongen) kampt met een rughernia. Wij wensen Esther sterkte. Met alle zieken en wie rouw dragen bidden we tot de HEER. Hij wilde het diepste diep doorgaan en zegt: Ik ben de goede herder, en Ik zet mijn leven in voor de schapen (Johannes 10).
’t Schakeltje:
Wie nog geen exemplaar van het nieuwe Schakeltje kreeg of meenam uit de kerk maar er wel één wil hebben, kan contact opnemen met Esther Wijnberg, 06 51 268 203 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Verantwoording:
Ds. Van Kapel ontving 1 x Euro 40,00 voor de kerk.
Contante giften niet meer fiscaal aftrekbaar:
Bedragen die contant aan een ANBI gegeven worden, ook wanneer daarvoor een kwitantie is verstrekt, zijn niet meer fiscaal aftrekbaar vanaf het jaar 2021. Wilt u in 2021 uw gift fiscaal kunnen aftrekken, dan zult u de gift dus via een bancaire overboeking moeten doen. Zie ook https://protestantsekerk.nl/nieuws/contante-giften-niet-meer-fiscaal-aftrekbaar/.
Gedachte op weg naar het Heilig Avondmaal:
Graag geef ik een passage door uit een artikel waar ik deze week door een gemeentelid op werd geattendeerd. Misschien kun je delen eruit doorgeven om mensen te bemoedigen met het oog op geloofstwijfel en deelnemen aan het Heilige Avondmaal, opperde hij. De passage komt uit het hoofdstuk ‘Onvolmaakt Volmaakt’ van het boekje van H.J. Selderhuis, Morgen doe ik het beter. Gids voor gewone christenen. De Vuurbaak 2002 (10e druk), blz. 23. Selderhuis gaat in op wat Paulus in 2 Korintiërs 12: 1-10 schrijft over zogenoemde geestelijke topervaringen. Hij waarschuwt die niet te overschatten. De Here zei Paulus: Mijn genade is u genoeg. Selderhuis schrijft: “Heb jij dat nou ook? Ik heb niet veel te vertellen. Ik maak weinig mee. Ik geloof in de Here Jezus. Soms zie ik het in het geloof helemaal zitten en soms helemaal niet, maar doorgaans is het gewoon geloof. Kijk, en dan zegt Paulus: dat is mooi, want dan komt de genade pas goed uit de verf. Anders zou je haast denken dat God je wil hebben vanwege je geestelijk niveau, vanwege je indrukwekkend getuigenis. Mooi is wat de reformator Calvijn over deze dingen zegt. Calvijn, de man van Genève, de man die de bergen van Zwitserland kent. Hoge bergen, mooi en indrukwekkend, maar er groeit niets. Je kunt er niet gemakkelijk komen om aan het werk te gaan. En de regen, de vruchtbare regen? Of de bergen zijn te hoog en de regenwolken hangen lager dan de bergtoppen, of de regen stroomt zo de berg af, het dal in. Regen die groei brengt kan daar dus niet veel beginnen. Maar in het dal is het wel vruchtbaar, daar groeit en bloeit alles. Calvijn zegt dat het zo ook is met de genade van God. Er zijn christenen waar je tegen opziet als tegen een berg, indrukwekkend is hun geloof. Ze staan dichter bij God dan jij ooit zult komen. Maar met zulke mensen kan God niet veel beginnen, zegt Calvijn. Zijn genade stroomt zo van hen af en in hun grootheid zijn ze vaak onvruchtbaar. Maar bij de christenen in het dal, waar het soms donker is, waar de zon niet altijd schijnt, daar wordt de genade vruchtbaar. Zo is het met mij ook, zegt Paulus. Ik was een keer op een bergtop maar daar praat ik verder niet over, want de werkelijkheid van de dag is die van het dal. Daar waar Gods genade in mij werkt. Kortom, er is geen reden om jaloers te zijn op christelijke bergtoppen. Ik weet dat het in het dal niet altijd prettig is, maar je geloof kan er prima groeien, je leven met de HERE tot bloei komen.”
Tenslotte:
Namens de kerkenraad wens ik u gezegende Paasdagen. De HEER is waarlijk opgestaan. Halleluja! Ds. Henk van Kapel