Overige nieuws

Op deze pagina vindt u een overzicht van het overige nieuws van de Hervormde Gemeente Waspik.

Op 18 november verschijnt het boek van Han Verschure: De Waspikse Weg van vier eeuwen hervorming. Het boek, geschreven in opdracht van de kerkenraad, beschrijft het leven en werken van de Hervormde Gemeente Waspik sinds haar stichting in 1610/1611. In ruim 400 bladzijden geeft het boek een beeld van hoe de protestantse gemeente de eeuwen door gestalte kreeg in het grotendeels katholiek gebleven Waspik. In de verhalen brengt Han Verschure ons dichtbij de mensen van vorige generaties uit kerk en dorp.U bent van harte welkom om de boekpresentatie in de hervormde kerk, Raadhuisstraat 17 van 18.30-19.30 uur bij te wonen. Aanmelden kan vóór 11 november opDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op dit adres kunt u tevensalvast een boek reserveren. Dit kan ook telefonisch bij Jeannette Hanckmann: 06 - 38 39 47 43. Het boek kost Euro 30,--. Na 18 november zal het boekte koop zijn bij kerkelijk centrum De Schakel, Dorpsplein 1aop donderdagen van 19.00 – 20.00 uur.

Reglement voor het gebruik van "De Schakel"

Avondmaalsviering in COVID-tijd:

Op zondag 27 september vierden we voor de eerste maal sinds de uitbraak van het covid-virus het Heilig Avondmaal. Aan deze viering ging de nodige voorbereiding vooraf om het zo uit te denken dat we de viering corona-proof konden doen. Wijn en brood werden in afzonderlijke cupjes gereed gezet en staand om de tafel hebben we een gezegend samen zijn met Jezus en elkaar gehad. Zolang het virus niet overwonnen is zullen we op deze wijze het Heilig Avondmaal blijven vieren.

“De Virale Kerk”
De Werkgroep vorming en Toerusting van de PGML wil doorgaan met het bieden van ruimte voor vorming en toerusting. Daarom hebben wij een facebookgroep opgezet genaamd "De Virale Kerk" in verwijzing naar de Vitale Kerk die wij graag met zijn allen zouden willen zijn. U kunt ons op facebook vinden als groep en zich aanmelden bij onze groep dan zal U door een van onze moderators worden toegelaten tot de groep.
In de afgelopen weken konden we het met elkaar hebben over “onze” kerk na de corona-tijd. Dit gesprek willen we na 2 weken stopzetten.
Voor de komende twee weken is er iets luchtigers. We kunnen vakantie-ervaringen delen. Dat lijkt bijna weemoedig – reizen is vooralsnog niet aan de orde en de kans is heel groot dat we een zomervakantie die we doorbrengen in verre bestemmingen vooral uit ons hoofd moeten zetten.
Wij nodigen iedereen uit om één of twee foto’s te laten zien van een kerk of een ander gebouw dat met ons geloof te maken heeft. Daarbij gaat het om een gebouw dat we in één van onze vakanties zagen. Een gebouw dat ons raakte – een gebouw waar we dingen zagen die iets van waar het in ons geloof om gaat tastbaar maakt. Je mag in een korte tekst er bij uitleggen waarom dit gebouw zo tot je spreekt – maar een tekst is geen verplichting.
En dan hopen we dat we met elkaar een mooi fotoboek tot stand brengen. En dat we er samen van mogen genieten.
Vanaf in de loop van komende zaterdag wordt onze facebookgroep “De Virale Kerk” hiervoor geopend. De oude discussie zal dan verwijderd zijn.
We hopen dat jullie hier met veel plezier aan gaan meedoen!

Foto's kerkdienst uitzending 29 maart 2020