PGML Najaarsprogramma Vorming & Toerusting
Ook voor het najaar heeft de werkgroep Vorming & Toerusting van de PGML weer een programma in elkaar gezet. Dit programma bestaat uit zowel nieuwe onderwerpen als onderwerpen die we vanwege Covid-19 hebben moeten afzeggen. U kunt het programma boekje digitaal opvragen bij uw scriba. Of klik hier om het programma boekje in te zien
Vanwege de maatregelen rondom Covid-19 zijn de avonden niet meer vrij te bezoeken en vragen wij u zich uiterlijk twee weken voor de activiteit op te geven via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De activiteiten zullen gehouden worden volgens de dan geldende maatregelen rondom Covid-19.

PGML V&T activitieit: Kan een christen militair zijn?
Mijn naam is Gerard van Driesten, ben ruim twintig jaar als legerpredikant betrokken bij het wel en wee van onze militairen. Sommigen van hen zijn christen, en hebben soms heel bewust, vanuit een soort plichtsbesef voor het werken in de Krijgsmacht gekozen.Bij militaire herdenkingen wordt soms gesproken van een ‘offer’ dat iemand heeft gebracht, door zijn kwetsbare inzet als militair. Soms wordt daarin zelfs een verband gelegd met het ‘geven van je leven’ uit het Evangelie. Anderen zouden dat niet graag zo willen zien. Voor hen heeft het Evangelie per definitie te maken met geweldloosheid. Zij stellen dan ook de kritische vraag of je als christen überhaupt wel militair kunt zijn. Hier zitten hele spannende en wezenlijke vragen.Ik moet zeggen dat er voor mijzelf ook altijd vragen blijven, bij de inzet van geweldsmiddelen. Dat is nooit vanzelfsprekend, en de ‘moral injury’ van het doden van een medemens geneest niet door een eenvoudig beroep op een bijbeltekst. Ik geloof dat het ook niet alleen vragen zijn voor mensen met een christelijk overtuiging. Zou een atheïst of agnost niet tegen dezelfde morele grenzen aanlopen, wanneer deze geweld gebruikt tegen een ander mens? In ieder geval gaat het niet alleen om iemands individuele keuze om militair te worden. Het hebben van een krijgsmacht is geen hobby van individuen, maar een aangelegenheid van de staat, de overheid. En de inzet van onze krijgsmacht wordt geleid door de regering, liefst met instemming van de Kamer. En de mensen die wij uitzenden zijn zonen en dochters uit onze families. In deze avond wil ik graag vanuit theologie en eigen ervaringen een inleiding geven, als voorzet op een gesprek met elkaar over dit boeiende en actuele thema.Het gaat mij daarin niet zozeer om de verdediging van één positie. Het zou mooi zijn als we van elkaar iets zien van hoe het Evangelie ons beweegt. Ook mensen die het hartgrondig met elkaar oneens zijn, kunnen elkaar toch respecteren.

:  woensdag 25 november 2020 – 20.00 – 21.30uur
Uiterlijk aanmelden voor: 11 november 2020!
: Ontmoetingsruimte De Haven – Leefdaelhof 11 – Waalwijk

Reglement voor het gebruik van "De Schakel"

Nieuwe richtlijnen rond covid-19 voor de eredienst:
Maandag 5 oktober heeft PKN nieuwe richtlijnen gegeven voor de eredienst. De volgende regels zullen we als kerkenraad met ingang van a.s. zondag navolgen:
* Maximaal 30 kerkgangers
* Niet zingen
* Bij voorkeur een mondkapje dragen bij verplaatsingen (dus naar uw plaats en terug naar buiten)
Op deze manier willen we op een veilige manier tot Gods eer de erediensten blijven houden. U dient zich aan te melden voor de kerkdienst bij ouderling Esther Wijnberg, 06 51 268 203 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Esther maakt de indeling van de kerk en bewaakt dat er niet meer dan 30 mensen de dienst bezoeken. Wanneer er meer dan 30 inschrijvingen voor een dienst zijn zal zij een (eerlijke) afweging maken. Mocht u zich hebben opgegeven maar niet kunnen deelnemen dan laat Esther u dat uiterlijk op zaterdag weten. Wij wensen iedereen, in de kerk en thuis, gezegende diensten toe.

Avondmaalsviering in COVID-tijd:

Op zondag 27 september vierden we voor de eerste maal sinds de uitbraak van het covid-virus het Heilig Avondmaal. Aan deze viering ging de nodige voorbereiding vooraf om het zo uit te denken dat we de viering corona-proof konden doen. Wijn en brood werden in afzonderlijke cupjes gereed gezet en staand om de tafel hebben we een gezegend samen zijn met Jezus en elkaar gehad. Zolang het virus niet overwonnen is zullen we op deze wijze het Heilig Avondmaal blijven vieren.